2020-06-09 1846 浏览
想试专食truffles嘅松艺馆好耐, 而家book枱要去到6月中, 于是试下walk in🤣又有位㖞👻Tasting menu都几贵, 所以散叫左试下先😹staff简单介绍左个menu, 话而家系用紧比较淡嘅夏松露😊个menu都整得好靓有介绍唔同嘅松露一黎就黎左面包先, 配有海盐松露牛油同黑松露cream cheese🧀 非常推介cream cheese点面包好好食😆反而牛油就无乜松露味喇🙈croissant 好松脆👍🏻. 野菌浓汤•松露🥣 . $108呢个系餐厅其中一个signature starter, 卖相好靓, 汤嘅入口温度啱啱好☺️有好浓郁嘅松露味😋个汤creamy得黎唔会好漏👍🏻入面仲有几片松露tim!! 我地两个人share, staff好醒目俾多个一样size嘅碗我地😂. 意大利饭•蟹肉•松露 . $228呢个都系餐厅signature!!几好食好多片truffles铺面😋个risotto ho creamy饭粒分明黑松露味都好浓郁😋打开仲有好多三文鱼籽😚😚少少咸香调味唔错唔会令到个饭好漏, 都几多mushroom, 不过蟹肉就唔多喇😕. L’ARTISAN 特色薄饼🍕

. 野菌浓汤•松露🥣 . $108

. 意大利饭•蟹肉•松露 . $228

. L’ARTISAN 特色薄饼🍕 . $178
切开左四片嘅pizza, 好多rockets, truffles and cheeseee, 个底就系茄酱, 比较普通, 而且略嫌个pizza唔够薄同脆😗

. 焗千层薯饼•芝士松露 . $68
加左呢个sides, 都几好食😋第一次食一片片嘅千层薯仔🥔同我想像中嘅薯饼有d唔同🙃个面焗得几靓入面好多cheese, 但都系唔多truffles味, 不过加埋sour cream系好食嘅😌

. 松露芝士球 . $98
呢个系甜品黎😂staff话个造型系模仿紧野生松露嘅模样😂😂😂又真系几似好特别好似唔食得咁😂😂切开系有d almond, 但就无乜松露味, 食紧蛋糕个种cream cheese咁, 扮泥系朱古力饼碎几好食😂

整体环境好靓好静, 坐窗口位同卡位会好有feel☺️啱拍拖庆祝👫🥂有机会再试下lunch/dinner ge tasting menu🥳如果大家有harbour city coupon会好抵食!!

推介: 🌟🌟🌟🌟(最高5星)
  • 野菌浓汤