Green Orange

2018-09-25 436 浏览
一间有格调有气派既Green orange位于上环区楼上2楼既西餐厅,今晚相约好姊妹来晚餐,餐厅既格局好有欧陆feel,一排既玻璃窗,一连串既吊灯配衬著长长的餐枱,甚有气派。时间尚早,客人希少,但七点后人渐多起来,好快坐满人了,我都系早几日前已book定位。我们坐于餐厅的一个角落,枱上的烛光与窗外的灯光互相辉映,更加添几分情调好适合情侣共餐,闺蜜倾谈既好地方在店主悉心介绍下点选了以下餐点~先来个热辣辣既饱点,面包十分软熟,加点橄榄油和黑醋,更加开胃黑松露杂菌忌廉汤,把汤慢慢搅拌时,散发著阵阵黑松露香味,口感软滑,味道香浓焗蟹肉酥皮,松化既酥皮,上面盛著满满既蟹肉,带点咸香味,既香浓又creamy呢个系餐前小点,与好姊妹share来食刚好主餐有~脆焗猪手伴蜜糖芥末汁,话时话一般既猪手都系偏咸同较肥腻,但呢度既猪手焗出来完全无肥腻感,表皮香脆,肉质软腍,又唔会太咸,再点埋芥末食,味道甚佳意大利饭真系好讲究饭既质感,唔系咁易煮得好食,呢度既龙虾汁海鲜意大利饭,口感烟烟韧韧,够creamy,龙虾汁液渗入每粒饭带出浓浓既龙虾味,海鲜有虾,带子,青口,蟹钳,既新鲜又爽口,有水准Green oran

好适合情侣共餐,闺蜜倾谈既好地方

在店主悉心介绍下点选了以下餐点~

面包

黑松露杂菌忌廉汤

呢个系餐前小点,与好姊妹share来食刚好

焗蟹肉酥皮盒

主餐有~

脆焗猪手伴蜜糖芥末汁

龙虾汁海鲜意大利饭

Green orange呢个名字有咩意思呢,绿色有种清新既感觉,橙让我好自然想起生果,呢度既食物比到我感觉佢系唔肥腻好清新够新鲜有健康,几贴餐厅名称,哈…呢个都系自己咁谂啫!题外话吧

总体餐厅无论环境食物都系高质素,侍应服务态度唔错,但能够再多点笑容就更好啦
面包
黑松露杂菌忌廉汤