2023-06-17 100 浏览
由韩国人主理的韩食店,可以食到正宗韩国地道菜,装修有格调,而且基本上都系阔落嘅卡座,坐得舒服。还设有室外露台,晚上还可以观赏霓虹光管景色进餐,别有一番风味。点餐之后,可以边吃小菜边等,店家送上来的多款小菜,摆满半张枱子,韩国人就是有这份温度,让我感到自己好像被宠爱的孩子一样。除了有我最爱的吃的泡菜之外,还有洋葱、茄子、大豆芽、菠菜、翠玉瓜、薯仔和小鱼仔,超送饭,味道全部都好好味😋炖牛排骨👉🏻好耐冇食过咁高质素嘅炖牛排骨,唔单止味道非常地道正宗,𠮶种轻轻一咬骨肉分离嘅状态,肉质软绵绵之中又可以keep到少少弹牙,然后每一下咀嚼都可以feel到肉汁满满,甜甜嘅酱油味都掩盖唔到当中嘅香浓肉味,当下立时觉得好幸福🥰果然美食真系令人感觉好疗愈!烤鲈鱼👉🏻呢款平时比较少食到,鱼肉都好嫩滑,伴有炭火香,都几好味嘅。人参鸡汤👉🏻这个鸡炖到超软绵绵,好似中咗化骨绵掌咁,连鸡骨都可以直接咬到粉碎,超夸张,添加左糯米,所以吃起来还有淡淡米香,饮落啖汤真系好浓郁,还满满人参味,用嚟补身养生真系一流!

• 炖牛排骨