2021-06-28 174 浏览
今日因为陪妈妈去铜锣湾买些礼物送给朋友作生日礼物,突然下起一场大雨,所以就随便找一间餐厅吃一个Lunch等待雨势减弱再去shopping。于是就到恩平道一间楼上餐厅午餐,一上去餐厅里面坐满了客人,还好等了一会就可以入坐,我同妈妈就各自点了一份set lunch,有香煎鲈鱼同香烤西班牙猪肩肉,店员好快为我上咗是日餐汤同餐前沙律,餐汤系忌廉汤,但里面有一啲三色椒,入口带有少少辣味,但饮完比较开胃。餐前沙律既沙律菜都好新鲜,再配上餐厅自家调制既酱汁感觉好开胃好健康,过一阵终于上我同妈妈既主菜,卖相好靓,一望马上胃口大增,妈妈既香煎鲈鱼肉质十分鲜嫩,而且鱼味充足,没有一点腥味,鲈鱼既皮都煎得十分脆,再配上新鲜嘅配菜,妈妈食得好满意。而我既香烤西班牙猪肩肉烤得时间刚刚好,肉质弹口,而且猪嘅味道比较浓烈,估唔到系繁忙嘅铜锣湾都有一啲咁价廉物美既午餐,而且坐既环境都好舒适,所以都专登同各位分享,店员服务态度都好好,俾到客人贴心嘅感觉,难得同妈妈外出午餐,妈妈都对呢间餐厅赞不绝口

但里面有一啲三色椒,入口带有少少辣味,但饮完比较开胃。

餐前沙律既沙律菜都好新鲜,

而我既香烤西班牙猪肩肉烤得时间刚刚好,