2023-05-01
🍳🍳🍚🍚餐厅可以话系高级版烧味茶记,无传统茶餐厅果种坐位迫硖感,亦无伙记咄咄逼人既落单文化,相反,良心店运作模式井井有条,令人坐得舒服,加上菜式多元化,但品尝过其fushion 菜之后,仍然钟情于佢地既烧味叉烧日本煎蛋饭($58)叉烧份量尚算可以,大约五至六件,白饭量多特别注明使用日本鸡蛋,确实煎蛋煎得香滑唔老,蛋黄流心,叉烧半肥瘦,无传统烧味既香同干身,味道比较下亦「未够火候」,但系肉质尚算嫩,加上少少豉油,令到成碗饭相当惹味同卖相吸引鲜海底椰南北螺头炖赤肉汤(跟餐加$28)👍🏻👍🏻👍🏻其他餐厅少配有炖汤,所以令次都会加配,汤算足料,味道唔错,饮落口唔会有沟水既感觉,饭后亦唔觉会口渴有味精瑞士无骨鸡饭($58)👍🏻👍🏻👍🏻鸡份量可接受,瑞士汁唔算多,唔会太咸太油腻,但唔需要再加姜葱亦已经好够味,鸡肉好嫩滑,唔会干同鞋,而且部位唔错,啖啖肉可以放心食,好味道
叉烧日本煎蛋饭($58)
叉烧份量尚算可以,大约五至六件,白饭量多
鲜海底椰南北螺头炖赤肉汤(跟餐加$28)👍🏻👍🏻👍🏻
瑞士无骨鸡饭($58)👍🏻👍🏻👍🏻