2018-12-13 1521 浏览
今晚都系叫晚餐,这是"Gourmet"的scrambled egg with white Alba truffle oil。加了松露油的蛋份外香气迫人,蛋本身都很滑嫩,而且份外scrambled,质感很特别。在旁的marinated shrimps 及 smoked salmon则纯粹点缀,味道一般般罢了。叫左三文鱼,烤到好好味。三文鱼唔算太肥,所以唔会好腻。三文鱼上面有啲开胃嘅蔬菜,味道清新。通常佢地既菜式都有茶叶混入,不过呢个就冇。Bling Bling 朱古力甜品。卖相超靓,朱古力味好浓。食既时候最好叫壶左茶。我就叫左一壶Royal Orchid,味道芳香且比较大众化。