2021-12-05
Bacchus牛油果蟹肉忌廉意大利面香煎双色鱼扒配天使忌廉汁自家制作提拉米苏Vanilla creme ballet价钱💲: $288/ $198/ $108/ $88好味程度😋: 4.3/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 4/5性价比🥢: 3.5/5回头率😚: 3.5/5-铜锣湾百乐中心多嘢食就个个都知,呢排仲开咗间高级西餐,梗系要去试下。一上到去就见到啲侍应着晒吊带裤白恤衫,成间餐厅几有情调。最特别系枱面𠮶盏灯,帮助增添左唔少气氛❤️-✅牛油果蟹肉忌廉意大利面。呢个有别于一般嘅忌廉意粉,落咗大量牛油果蓉,食起上嚟更加creamy🥑味道上都冇一般嘅忌廉意粉咁漏,因为牛油果蓉味道唔大。成个意粉主要靠上面的鱼子去吊起个咸鲜味😬 蟹肉好足料,有啲仲见到系原粒,一睇就知系高级蟹肉,又有蟹味🦀 呢个意粉唔错😆-🆗-✅香煎双色鱼扒配天使忌廉汁。曹鱼好好食,鱼皮香脆,有油脂感。肉质都实在嫩滑,呢旧正🥰 但呢一旧的呑拿鱼就有出入了… 我原本expect佢系轻轻煎个面,入面仲系生个只,点知佢入面都煎到熟晒,令到旧鱼好硬好鞋🥶🥵感觉系食紧吞拿鱼罐头𠮶啲肉… 配菜的本菇同埋芦笋点下个忌廉汁都一样好食。-🆗-✅
牛油果蟹肉忌廉意大利面
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 4/5
性价比🥢: 3.5/5
回头率😚: 3.5/5
🆗-✅自家制作提拉米苏。为咗配合佢哋高级嘅路线,呢个提拉米苏都系非一般嘅摆碟方法😨佢的概念系打泻个杯,将提拉米苏有嘅元素倒出来🤭 底下的mascarpone cheese打得非常软滑,配埋隔离的云尼拿雪糕味道好夹。食落有淡淡的咖啡味道😋 可惜!d手指饼好似冇咩浸软过,搞到佢地仲系脆同硬,呢个唔中意☹️
✅Vanilla creme ballet. 好香云呢拿味的奶,入面加咗一个好似统一嘅焦糖布甸😂 饮落会有啲口感
lunch set抵好多,晚市散叫都真系有啲贵,值唔值就睇人啦,不过都睇得出佢哋用料系靓小小既😌