2022-11-29 1292 浏览
最近世界杯🏆身边好多朋友都不停议轮足球⚽️盛事!就系咁,勾起细个都有留系屋企睇既回忆😁谂起之前有朋友讲过附近有间足球嘅主题餐厅🍴所以心血来潮走去试吓🤭上到去觉得环境比想像中更好,更有气派👍餐厅挂住好多既球衣、地面铺满草地、连餐具都系用足球既设计⚽️我地点左两个set menu,再加一个甜品😍😍佢哋跟餐既餐包超级惊喜🤩🤩劲高质,而且仲系我最钟意食嘅提子包😍😍仲有汤同沙律,个器皿都系足球造型波士顿龙虾配白松露忌廉汁意粉呢个好有惊喜🤩🤩平时出面既龙虾可能冇咁新鲜、或者唔入味,但系呢度劲新鲜又入味🤤认真好好食,佢哋嘅意粉汁都好正,超浓郁嘅白松露香气四溢😋😋而且面条条条挂汁😊推介低温慢煮西班牙黑毛猪鞍扒配红酒汁西班牙黑毛猪鞍扒,肉质爽嫩,而且厚肉,沾上酱汁,更能提高肉质香味,食落层次更丰富👍梳乎厘 梳乎厘即叫即整,上到枱已经闻到阵阵蛋香🤤🤤入口即溶,软棉无比🥰仲有淡淡柠檬清香,倒上跟配既炼奶,令人回味无穷😋😋📌 Lockeroom Dining (誉发广场) (旺角)旺角弥敦道558-560号誉发广场8楼#主题餐厅 #足球主题 #高质餐厅 #仪式感满满餐厅 #美食推介 #旺角美食 #誉发广场 #性价

仲有汤同沙律,个器皿都系足球造型

波士顿龙虾配白松露忌廉汁意粉

低温慢煮西班牙黑毛猪鞍扒配红酒汁

梳乎厘

旺角弥敦道558-560号誉发广场8楼

#主题餐厅 #足球主题 #高质餐厅 #仪式感满满餐厅 #美食推介 #旺角美食 #誉发广场 #性价比高 #世界杯 #足球盛事 #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #internationalcuisinefamily #Internatiinalfoodiesunite #foodie #hkblogger
2022-11-23
  • 即制梳乎厘班戟