2015-05-25 346 浏览
松记车仔面 装潢好得体既车仔面,会比人感觉好贵,但原来价钱都accetable,仲要系赤柱呢d偏远地方,无乱咁加价真系少有。anyway,咁我就order左粗面,红肠,鱼饼,贡丸。嗱,老老实实,d汤底同面好好食,系赞既。汤底唔似街边求求其其整,比到d颜色同咸味你就算,佢汤底真系有车仔面味,至少唔会感觉系污糟,同埋好多味精咁样。平时我一定唔会饮汤,今次饮左一半,感觉几好。 d面就够咬口,唔会太冧,可能对部分人来讲偏硬左少少,可以试下叫河粉应该好好多。d配菜度,红肠good既,煎得够香,仲系厚切,比货。贡丸,普普通通,但系味道唔似出面街食果d,淡d,同埋无咁多料既感觉,唔知系咪自家制。至于旧鱼饼,on shit,难食死人。 卖相系吸引既,煎到金黄色咁样,但系个味有dd苦,跟住仲有d腥味,唔咸唔淡,orz。不如一枪杀死我,仲系贵过普通配菜既价格,食过一次唔会再叫。
松记车仔面

anyway,咁我就order左粗面,红肠,鱼饼,贡丸。

d配菜度,红肠good既,煎得够香,仲系厚切,比货。

2015-05-22