2023-01-09
铁板烧雪舟铁板烧雪舟一入餐厅已经好吸晴,装修一啲都唔马虎,高质日本风餐厅晚餐Dinner Set拣左Lobster set & King Crab set,每个set都系$1688 +1,价钱合理餐前酒餐前酒用咗柚子酒serve,淡淡柚子开来开胃就最啱啦先付 starter Starter系好新鲜嘅沙律菜、脆多士季节海鲜 Seasonal Seafood 季节海鲜系新鲜鱼汤,见住师傅即场烹煮,未上枱已经闻到好香鳕场蟹脚 King Crab Leg 鳕场蟹脚好大只,成只脚都系肉!活龙虾 Iobster龙虾肉质鲜嫩,绝对系上乘之作法国鸭肝 French Foie Gras法国鸭肝煎到咁上下,好邪恶嘅油脂味已经传出来,入口即溶嘅感觉真系好正日本鲍鱼 Japanese Abalone鲍鱼见住仲郁紧,好新鲜,烹调后师傅淡啲海苔酱汁调味和牛薄烧 Japanese Black haired Sliced和牛薄烧够薄够爽口和牛厚烧 Japanese Black haired Beer Steak和牛厚烧牛肉味浓野沢菜烟肉炒饭 Nogwe Vesetable rocon Fied Rice、日本炒野菜
餐前酒
餐前酒用咗柚子酒serve,淡淡柚子开来开胃就最啱啦
先付 starter
Starter系好新鲜嘅沙律菜、脆多士
季节海鲜 Seasonal Seafood
季节海鲜系新鲜鱼汤,见住师傅即场烹煮,未上枱已经闻到好香
鳕场蟹脚 King Crab Leg
鳕场蟹脚好大只,成只脚都系肉!
活龙虾 Iobster
龙虾肉质鲜嫩,绝对系上乘之作
法国鸭肝 French Foie Gras
日本鲍鱼 Japanese Abalone
鲍鱼见住仲郁紧,好新鲜,烹调后师傅淡啲海苔酱汁调味
和牛薄烧够薄够爽口
和牛厚烧牛肉味浓
野沢菜烟肉炒饭 Nogwe Vesetable rocon Fied Rice、日本炒野菜 Japanese Fried vegetables、味噌汤 Misosoup、香之物 Pickles
要赞一赞师傅功力好足,饭粒系炒到一粒一粒好干身,配埋野菜、味噌汤一齐食好滋味!
日本水果 Japanese Fruit
日本水果系日本直送嘅蜜瓜,好似去左日本食一样咁甜!