2023-01-29
时代广场内新开左间fine dining 韩式🇰🇷居酒屋,餐厅内非常雅致,部分卡位有薄纱遮住,而且有一枱可以容纳10多个,见佢地系到聚会好有气氛🥳 2人位置都偏大,唔会迫狭。🍽️白切肉配八爪鱼韩国餐厅基本会有嘅白切肉,用料好丰富,有白切肉、泡菜、生菜、紫苏叶、八爪鱼。第一次食配有八爪鱼的,但又几夹,可能系因为八爪鱼,好似白切肉嘅口感,烟烟韧韧的,海鲜版菜包肉👍🏻 厚切白切肉加上生菜等配料,一啖过好满足😋另外仲有韩式虾酱,虾酱偏咸,但配无调味嘅白切肉就刚刚好 🍽️辣猪皮满满骨胶原嘅猪皮,猪皮处理得好好,冇多余嘅肥膏喺上面,猪皮口感烟韧,加上甜甜酸酸嘅韩式酱汁,减低左猪皮嘅油腻感。👍🏻🍽️芝士泡菜煎饼冇传统嘅泡菜煎饼咁干身,饼底较为软糯,但饼边煎得香脆。泡菜味突出,面头铺满芝士,非常饱肚。而且餐厅仲好贴心咁样切开咗一份份,方便食用😆。泡菜煎饼会配一个酱汁,但我个人比较喜欢点辣猪皮𠮶个酱汁😆个人觉得比较夹。🍹Soda 叫左柚子同青柠梳打🍹青新嘅口感可以消滞解腻。一入座嘅时候order左🧊Still Water,饮完soda 亦可以加still water入去,变柚子水。
白切肉配八爪鱼
🍽️白切肉配八爪鱼