2014-12-02
今日成班同学聚旧,班麻甩话要食好食日本放题,我依个肥佬咪一齐颠吓啦!打开《xx男女》话依间好介绍,咪试吓啰!原来依间小店喺山林道已经有好多年历史,主打新鲜食材!主打菜式包括《6吋特大甘海老》、《日本油甘鱼》同《北海道带子》!食得放题咁紧喺乜都试吓,但依三种主打一定有试!《6吋特大甘海老》真喺超大只,同我的手差唔多大!而且肉质弹牙,非常新鲜!而且差唔多每只都好多糕!食落真喺啖啖肉,又爽口!《日本油甘鱼》同《北海道带子》冇个别影到相,但食落都喺有种好新鲜,肉质弹牙!食到食材嘅原味!完全打破对日本放题平的观念!其实今晚真喺食咗好多嘢,真系数都数唔哂,而且好嘢叫咗好几次!有啲重点欣赏喺佢哋嘅烧物,即叫即做,而且每件都用心制作,每次加咗少许海盐吊味!烧物当中我自己最欣赏喺《盐烧鸡翼》、《盐烧海虾》同《羊鞍》!如果钟意食羊嘅朋友,一定要试吓!火锅方面,我自己最欣赏喺《特选肥牛》同《日本黑豚肉》,依到嘅肥牛虽然同其他火锅店嘅本地肥牛,口感同味道都颇唔同!但血味冇咁重,食落唔觉得上火!打边炉真喺好少叫猪肉,一来印象会太肥,搅到成煲油,二来太难咬!但依到嘅《日本黑豚肉》,切得好薄,容易煮熟,而且唔会太肥
其实食放题最怕喺食到成枱垃圾冇人执,但依到嘅服务态度非常好,执嘢嘅姐姐同靓仔每次行过都一定帮我哋清一清枱面!依到真喺超贴心! 其实依家做 放题,都要有一两道主打食材,而且整体服务同出品都要高质素先可以脱颖而出!