2019-03-10 308 浏览
池记都算系老字号,都几岀名。晚饭时间都要排20分钟左右我地叫左:炸鲮鱼球: 最好食系呢个,一碟有四粒。成粒都好扎实,好足料,唔会好多粉果种,真系啖啖肉。外面炸得脆脆地,但唔会㶶。外脆内软 加啲酱 会仲好食。萝卜牛筋腩菜饭: 肉既份量好多,萝卜炆得好透,好淋好入味。牛筋唔算多,但牛腩好足,虽然淋,但都有得咬果种 唔系一般既淋。都系好入味,送饭好好食。连菜饭一齐食 有菜中和左肉既肥腻感,当然啲牛腩唔系肥,大概系3分1肥 3分2瘦,肥瘦适中。猪软骨云吞面: 云吞面系池记既招牌,所以黎呢到一定要食云吞!每粒云吞里面都有大大既虾仁,云吞唔算好大粒,但好饱满,好料足!每一粒都皮薄馅靓!仲有三四旧猪软骨,大大件,猪软骨每一啖都有酱油味,好入味,小小咸。同面一齐食,令到面既碱水味退去,中和肉既咸味,成件事好完美。上汤芥兰: 就系水灼芥兰,几乎无盐,食左其他咁多味道既野食,清清地咁几好。
池记都算系老字号,都几岀名。
晚饭时间都要排20分钟左右

我地叫左: