2023-07-05 50 浏览
同同事倾开偈,发现佢都系打边炉狂热者!嗱嗱临约佢放工一齐去揾好嘢食!我哋上网见到呢间火锅店嘅海鲜劲吸引,就即刻book枱嚟叹返餐了!环境好有格调,店员好好服务,我哋又想食得惹味,但又惊太燥,就拣咗鸳鸯锅!一边系清热冬瓜、另外一边系惹味冬阴功,一上枱就香到令我哋流晒口水!打边炉首先要食个靓牛!叫咗个手切安格斯牛,刀工一流,见到都觉得好食!黑豚肉片都摆到靓靓仔仔,份量亦好足!主打嘅海鲜拼盘,劲新鲜,一啲都唔老,只虾劲鲜甜呀!鲜打四宝丸,食落好多汁弹牙,食过返唔到转头,唔会再想食啲急冻丸!双拼饺子大大只超级足料!入面只虾仲好弹牙!打边炉个酱料都好重要,个酱料可以自由组合~好少有机会食到皇帝菜,加埋个汤底真系好好食!仲叫咗个手调青柠特饮,酸酸甜甜咁好开胃,最后同同事两个人扫晒所有嘢食,食到好饱!真系好满足

黑豚肉片都摆到靓靓仔仔,份量亦好足!

主打嘅海鲜拼盘,劲新鲜,一啲都唔老,只虾劲鲜甜呀!

打边炉个酱料都好重要,个酱料可以自由组合~

好少有机会食到皇帝菜,加埋个汤底真系好好食!