2022-10-02
同事有折扣优惠~约埋一起今日嚟到尖沙咀国金轩食过高级点心放题!期待已久~原来要一个月前book定位!如果唔系walk in都冇位🤤🚇 位置: 尖沙咀地铁站B出口美丽华广场 有一玻璃门入去搭电梯按3字便到!✨️👑🛋 装修: 已沉色独特嘅设计!有高贵的射灯!圆枱与圆枱之间非常阔落! 圆枱上更有转盘方便夹取食物!每张座位櫈都非常阔~像梳化櫈一样坐得舒适!有一条长廊行婚礼一流!🤵👰🏻♀️开茶啦!贴心的服务!两个茶壶下有蜡烛台!以保持茶的温度! 非常贴心🫖🫖🔥🔥✨️🫖松茸上汤小笼包: 皮薄多汁!完美嘅上汤包住整个小笼包,咬一啖汤汁满泻!肉汁鲜甜!不用沾醋也提升小笼包的鲜味!✨️✨️🫖 豉味陈川粉蒸排骨: 好有惊喜的陈川蒸排骨!啲豉汁渗入每条川粉,令冇味嘅粉变得好惹味!排骨蒸得非常*淋*好食!✨️✨️✨️🫖 法国鹅肝荔芋角: 炸得很出色!蜂巢嘅样子吃起来好松化干身!芋头味特浓!必吃!!✨️✨️✨️✨️🫖 黑松露野菌饺: 松露味特浓!皮薄馅靓!用料十足!✨️✨️✨️✨️✨️🫖 晶莹鲜虾饺: 整粒虾饺好饱满!皮又薄!虾更新鲜爽口!冇得输!✨️✨️✨️✨️✨️✨️🫖 雪里红海味咸水角: 新鲜炸出来的咸水角!内馅丰富!外脆内软!非常新鲜!✨️✨️✨️✨️✨️
✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️🫖 酥皮蛋挞仔: 酥皮系我至爱!整个酥皮香脆松化!好香蛋味!加埋流心唔会太甜!自己也吃了四个!
✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️🫖 绿茶红豆糕:香浓抹茶而不带苦味!配上红豆简直系绝配!
✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️🫖 香芒杨枝甘露: 金黄色嘅杨枝甘露,一粒粒西米及柚子果肉!足够嘅芒果味!口感十足!令我不禁再encore!
🫖🫖🫖🫖🫖🫖🫖🫖🫖🫖🫖
整体点心质素很高!全部即叫即整!热辣辣令你好想继续食、食、食…还有很多特色的点心呢!例如:蚝皇叉烧包、清汤牛肉球、XO酱炒萝卜糕、蚬蚧鲮鱼球、韭菜虾春卷、香辣咖哩鱿鱼、原只鲜虾肠粉等…不能尽录!💞💞💞💞💞💞💞💞