2018-12-03 631 浏览
今日同男友托到母亲大人既面子,有机会食到鼎鼎大名既鼎爷厨房:鼎.会馆一出电梯,就见到成层都系鼎爷间餐厅,装修非常高级,有晒中国所有既古典美包括屏风、莲花画、流苏等元素因为系跟住屋企人黎,所以食乜都唔洗我同男友谂😂妈妈最后嗌jor个午市套餐第一道上菜既系鲜蟹肉金汤煲仔翅,食到好浓香既南瓜蓉,同埋食到啖啖蟹肉,好味啊😳够新鲜‼️而且仲有劲大搭鱼翅系顶,绝对系拉开了高级鼎爷佳肴既序幕‼️第二道则系烧味双拼,分别有烧腩仔同烧鸡;每道菜上黎佢都会帮我地分好晒,服务非常好。几乎系每台都有个专人服侍,由上菜、分菜、倒茶全部都唔需要自己动手👍🏻👍🏻第三道我觉得最特别!叫蟹籽婆参扣柚皮无错,真系柚子皮既皮。成道菜炆到婆参同柚子皮都非常软糯,而且柚皮一啲都唔奇怪,反而配以海参汁好夹,而且好清新,我觉得哩到送最正同最特别之后则有两味🦐以及梅菜扣肉作为自选菜式系列。🦐分别系紫晶千岛汁脆虾球同埋阿爷黄金琵琶虾(哩味系我向老妈子申请落order既菜式)因为佢既英文有egg yolk~即系咸蛋黄虾球,我好想试下‼️果然正啊,佢既咸蛋黄味非常浓啊!一人一只虾球,绝对唔会太热气🥰最后更有一碗浓汤乌冬同蕃薯糖水作结尾,整顿份量
今日同男友托到母亲大人既面子,
有机会食到鼎鼎大名既鼎爷厨房:鼎.会馆

第三道我觉得最特别!叫蟹籽婆参扣柚皮

最后更有一碗浓汤乌冬同蕃薯糖水作结尾,整顿份量刚刚好~♥️

能够有机会食到鼎爷,小女子觉得非常荣幸同高兴,听闻佢好难book位🤔唔知佢夜晚点,因为我地lunch去,人唔算太多而且非常安静。如果大家想招呼朋友又想揾间恬静既中式餐厅的话,我觉得鼎.会馆非常适合!
午餐