2017-10-18 180 浏览
好开心见到香港愈来愈多小型cafe,岩晒我地放假可以真正地慢活一下。观塘这一区真的有好多cafe,而且大部分都开在工厦里。一早就约定朋友要黎哩间cafe,见到好多bloggers 都有推介,而且上网见到店内的装饰都好有特色。我们晚上7点多来到,已经有好多食客在用餐,店员安排一张2人枱的给我们。我地张枱好近霓红灯打卡位,好靓呀!等左10分钟左右就有野食喇!哩个鸡翼辣辣地好滋味,点埋自家制的酱汁好味道。鸡翼炸得香脆而唔干身,仲要只只都咁大。哩个蕃茄肥牛乌冬大大锅$62蚊好抵食,蕃茄汤浓,乌冬好滑,吸晒d汤超正,仲有最爱既肥牛同菇。哩碟三文鱼扒卖相好靓呀!最特别之处系用左灯酱,甜甜的和三文鱼意外地夹,三文鱼煎得香脆。朋友叫左杯冻士多啤梨朱古力。都几大杯,饮左啖饮到香浓既朱古力和士多啤梨蓉,唔会过甜岩岩好!今晚黎既其中一原因就系想试下哩度既pancake。哩碟柠檬pancake 好可爱,碟子都好靓。我喜欢加入枫叶糖浆一齐食。软软的pancake 好食呀,觉得柠檬味好特别!

我地张枱好近霓红灯打卡位,好靓呀!
水牛城鸡翼
蕃茄汤肥牛乌冬锅