2020-03-18
太耐无黎北角, 先发现北角码头附近有唔少新既食肆, 今日比呢间集装修怀旧、Rock、宁静于一身既coffee shop高兴吸引左!! 餐厅以霓虹灯作招牌, 令人联想起不远处既新光戏院, 墙壁上亦有一幅富有旧北角特色既画, 环境正到不得了食物方面亦有唔少选择, 有日式乌冬、天妇罗、西式意、Steak、all day breskfast, 朋友笑说应该日日黎食要成2个月先可以试哂佢D餐~~今次我叫左超抵食既$86既”澳洲肉眼扒+意粉”, 同埋蕃茄味超浓郁既”蕃茄汤吉烈猪扒乌冬锅”, 吉烈猪扒炸得岩岩好, 唔油腻又脆口, 推介推介!Ps. 不过迟D附近私楼入住后应该会更爆场, 想试要快手了hehhe