2023-07-27
【满足预约困难人气TIFFIN自助餐🍽️】呢一间餐厅系位于Grand Hyatt嘅Tiffin茶园🏨主打欧陆菜式,之前听过身边好多人讲,一致好评👍🏼所以今次超有期望咁试😆前果排咁啱见到有买2送2优惠先舍得试(正价嘅话真系唔舍得) 😳不过食完之后都真系觉得物有所值,明白点解咁贵(个人觉得贵💸)大家都可以去试吓😋.🍴海鲜有细细只嘅生蚝🦪蚬、螺、长脚蟹🦀生蚝都有鲜味~但系如果大只啲会多啲口感😚螺有少少沙😩长脚蟹都好有鲜味㗎😋.🍴冷盘都有好多沙律、HAM…etc. 总有一款啱你食😝.🍴热食热食选择唔算多,真系贵精不贵多😛竟然有威灵顿牛扒,系好少BUFFET有(?!)仲要系个生熟度啱啱好,酥皮都系脆‼️推介嘅仲有FISH AND CHIPS🍟 炸得超级好食💯仲要每人有一只龙虾,拣咗芝士➕香草焗龙虾,肉质爽口弹牙啖啖肉🥰仲有唔好错过油分啱啱好嘅鹅肝🥳.🍴甜品最推介朱古力🤣即场可以整CREPE SUZETTE 同 WAFFLE🧇仲可以加自家制雪糕🍧个人钟意冧酒同埋芒草糯米饭味🥭-💡食物REFILL得好快,所以其实都冇乜人龙👍🏼.💡食物卖相都好精致吸引🥰.💡现场有LIVE BAND气氛超好,仲要环境一流C
🍴海鲜
🍴冷盘
都有好多沙律、HAM…etc. 总有一款啱你食😝
🍴热食
🍴甜品
💡食物REFILL得好快,所以其实都冇乜人龙👍🏼
💡食物卖相都好精致吸引🥰
💡现场有LIVE BAND气氛超好,仲要环境一流CHILL CHILL DER🎶
💡整体觉得高水准🤩下次好想试吓佢嘅HIGH TEA☕️
💡星期一至四DINNER AROUND $788 +1 💰 星期五至日就AROUND $838 + 1 💰
💎推介指数: 💎💎💎💎 (贵精不贵多🤣)
💡性价比:✨✨✨
🍴ENCORE指数: ⭐️⭐️⭐️ (如果我有钱我会食😭)