2021-12-07
今日同屋企人黎铜锣湾食圣诞大餐😋叫左个圣诞套餐食🎅🏻呢间餐厅超打卡able食物质素又好 真系好啱庆祝节日呀🥰套餐嘅头盘系招牌嘅mystery abalone鲍鱼煮好之后经过冷藏所以食起上黎好爽身同烟un 🥰配左个甜甜地嘅酱另外仲有个红酒汁 食落甜甜地咸咸地咁 个味道好balance😋呢个starter会配一杯sparking white wine🥂呢杯白酒唔会好strong、比较偏甜,好适合女仔饮😚Welcoming drink 同时仲上左一杯佢地自创嘅mocktail😌入面有接骨木花、ginger ale同ginger beer🌸未饮已经闻到好香啦😍饮落仲好甜添餐汤系一个黑松露菌汤上碟嘅时候系分开汤同料上架🥰好靓呀 打卡啱晒😋主菜我地就叫左个羊扒系澳洲羊扒黎嘅🐐冇乜骚味,会比较易入口同甜身😋配返个浓缩红酒汁~呢个真心必食呀🥰我地仲另外单点左一个意式传统烩牛肉阔条面($238)店员推介呢一个main 话系一个好传统嘅意大利料理😳所以我地就叫左黎试下~佢超足料架 啲肉酱系肉多过酱,咬到好多肉架🤩最后就系令人最期待嘅甜品啦🍰跟餐送左个cheesecake 份量都几大 够两个人分👍🏻chee
今日同屋企人黎铜锣湾食圣诞大餐😋叫左个圣诞套餐食🎅🏻
未饮已经闻到好香啦😍饮落仲好甜添
餐汤系一个黑松露菌汤
上碟嘅时候系分开汤同料上架🥰好靓呀 打卡啱晒😋
主菜我地就叫左个羊扒
我地仲另外单点左一个意式传统烩牛肉阔条面($238)
最后就系令人最期待嘅甜品啦🍰
跟餐送左个cheesecake 份量都几大 够两个人分👍🏻cheesecake加左啲柚子皮 好香同多左一番风味😋
成餐饭我最钟意食嘅系个头盘、羊扒同埋甜品😝同埋呢间餐厅咁靓 真系食得又睇得呀😋