平时泰国菜食得多 但系咁Fancy既泰国菜真系比较少见✨木系既装修加上摆设甚至台上既缎带都好有高贵典雅既感觉🏰 仲有一个自成一角既空间俯瞰住铜锣湾可以Chill下🥂 同厨师倾过计原来全部都系泰国人🇹🇭果然口味够正宗 不论饮野定系食泰菜都系个好选择👍🏻 PS餐厅店既蜡烛好有泰式酒店优雅既香味感官既体验好完美🕯️⭐️ 前菜 🥗好Surprise好似Fine Dining咁有一道Canape😛 主角系炒香既猪肉同花生碎🥜风味浓郁配上菠萝同埋莞茜好开胃🍍⭐️ Nafafa冬荫公汤 🥘招牌菜果然有质素🥰 各种香料丰富但系加埋一齐好平衡🎨唔会被辣味抢晒风头🌶️ 值得一赞既系大虾既肉质好鲜甜 用料够高质🦐⭐️ 肉碎生菜包 🥬炒香既肉碎地道得黎又唔会太重口味🛵青柠同蒜头特别提升了咸香🍋⭐️ 红咖哩烧鸭 🦆泰式既红咖哩比较温和❤️ 带浓浓既椰香🥥鸭肉好似烧鸭咁带点焦香既甜味🔥配饭一流⭐️ 炭烧原只珍宝鱿鱼 🦑珍宝鱿鱼啖啖肉质爽口😚简单既炭烧已经带出佢既鲜甜 做法特别酿左鱼春 🥳配上两种沾酱分别系青柠同埋花生辣酱 好有Exotic既感觉💜⭐️ 椰汁马蹄冰 🍧好回味系泰国食到既街头口味✈️ 材料有马蹄 大树菠萝同埋泰式既薁荛
前菜
炭烧原只珍宝鱿鱼
⭐️ 炭烧原只珍宝鱿鱼 🦑
椰汁马蹄冰
⭐️ 椰汁马蹄冰 🍧
好回味系泰国食到既街头口味✈️ 材料有马蹄 大树菠萝同埋泰式既薁荛 好有热带既感觉🏝️
前菜
Nafafa冬荫公汤