今日会同一大班亲戚去食饭,咁啱有两个阿姨生日,阿姨地对我都好好架,作为一个识做嘅姨甥,我当然好醒目,买返个蛋糕,同佢哋庆祝下啦。去完中环区做嘢,所以我就喺中环买个蛋糕啦,听闻有间蛋糕铺好好食,我就喺朋友推介之下去左IFC揾la famille。仲记得以前佢个铺系一楼,原来已经搬咗上三楼,搞到我仲揾到好傻仔添。蛋糕舖系外卖店,真系好适合我今日既用途啦。蛋糕有细有大,既然咁多人食,我就买咗一个15Cm。服务员大力推介嘅柚子糕,果然系招牌货啊。上面放咗三个马卡龙,特别高贵显气派,我的姨妈食得好开心。马卡龙好浓,而且又唔会太甜,好适合姨妈地食。戚风蛋糕就真系好松软啊,一揿落去竟然有回弹力,蛋糕既柚子味好特出,真系几好食架,柚子控必食。当日因为我哋食唔晒,放咗一日,个蛋糕依然好松软,果然系高质呀。

服务员大力推介嘅柚子糕,果然系招牌货啊。

2018-12-02
外卖自取