2023-09-12
一间好正宗嘅意大利餐厅,地方够大之余食物仲好有惊喜!甫进去先俾餐厅落地大玻璃吸引,可以睇到成个海滨长廊。而且每张枱都有一定距离,富好有空间感,配合木质枱面及灯光,喺呢度用餐真系好有情调。同朋友三个人叫咗8个菜式,每一样都好有特色~✨𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞 意式龙虾汤一上枱就已经闻到浓浓嘅龙虾香味,口感超浓厚而且好滑✨𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐠𝐥𝐚𝐳𝐞𝐝 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐭𝐞𝐫𝐫𝐚𝐧𝐞𝐚𝐧 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨, 𝐟𝐞𝐧𝐧𝐞𝐥, 𝐝𝐢𝐥𝐥 & 𝐬𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐢𝐧𝐤 蜜糖烧八爪鱼伴茴香墨鱼汁八爪鱼配墨鱼汁加少少蜜糖香气,富有层次感,八爪鱼比我想像中腍,我觉得系必食之选✨𝐒𝐚𝐮𝐭é𝐞𝐝 𝐯𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐛𝐞𝐥𝐥 𝐩𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫, 𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨, 𝐜𝐡𝐢𝐥𝐢, 𝐩𝐚𝐫𝐬𝐥𝐞𝐲 & 𝐰𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐰𝐢𝐧𝐞特式白酒香草焗大蚬大蚬好鲜嫩,而且够晒入味,酱汁味道令人一口接一口✨𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐜𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐛𝐞𝐞𝐟 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐤 𝐩𝐚𝐩𝐩𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐥𝐞慢煮牛面颊红酒汁宽面💜餐厅手打宽面够烟韧,每条面条都有挂汁,牛面颊够多亦都好鲜嫩,钟意食牛唔可以错过✨𝐏𝐚𝐧-𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐭𝐨𝐨𝐭𝐡𝐟𝐢𝐬𝐡 𝐰𝐢𝐭𝐡
同朋友三个人叫咗8个菜式,每一样都好有特色~
✨𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞 意式龙虾汤
一上枱就已经闻到浓浓嘅龙虾香味,口感超浓厚而且好滑
蜜糖烧八爪鱼伴茴香墨鱼汁
特式白酒香草焗大蚬
大蚬好鲜嫩,而且够晒入味,酱汁味道令人一口接一口
慢煮牛面颊红酒汁宽面
✨𝐏𝐚𝐧-𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐭𝐨𝐨𝐭𝐡𝐟𝐢𝐬𝐡 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐛𝐚𝐛𝐲 💜𝐜𝐚𝐫𝐫𝐨𝐭 𝐢𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐭𝐞𝐫𝐫𝐚𝐧𝐞𝐚𝐧 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞 & 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐛𝐚𝐤𝐞𝐝 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨
南极鳕鱼柳人伴芝士焗薯及地中海汁
鱼皮好香脆,鱼肉够鲜嫩而且有口感,少有食西餐食到嘅质感,加埋地中海汁,真系好好味
💜✨𝐂𝐚𝐧𝐚𝐝𝐢𝐚𝐧 𝐩𝐨𝐫𝐤 𝐜𝐡𝐨𝐩 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐩𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦, 𝐬𝐚𝐠𝐞, 𝐛𝐫𝐨𝐜𝐜𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 & 𝐛𝐚𝐛𝐲 𝐜𝐚𝐫𝐫𝐨𝐭
加拿大猪鞍配巴马火腿
猪鞍腍身得嚟有咬感,而且好入味,无论卖相同味道都系我首选!
✨𝐃𝐞𝐜𝐨𝐦𝐩𝐨𝐬𝐞𝐝 𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐜𝐫𝐮𝐦𝐛𝐥𝐞
苹果金宝配云尼拿雪糕
apple crumble以打碎形式配上雪糕,唔单止食得方便,而且每啖都好crunchy, 肉桂令成个甜品味道更配合
✨𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 特式提拉米苏
入口够滑,而且味道浓厚,lady finger 溶入其中令到成个甜品更有口感!
无论环境同食物都好高质,餐厅仲设置bar 枱,逢星期三至六 (3-8pm)设有Wine Buffet 🍷 $198/2hrs 😉happy hour嚟望住落地大玻璃饮两杯都好享受~~