2019-12-16 92 浏览
平时好少食中餐嘅,心血来潮想食乳猪,上OpenRice找到「麒艺馆」评价几好,一于去试吓,铜锣湾时代广场非常方便。我地两点先去到,仲赶得切午市。见到门口就有个乳猪炉,可以睇住师傅即席烧乳猪,明显对自己非常有信心。可惜既系😭😭😭😭午市乳猪已经卖晒,冇机会试无花果天下第一猪。冇得食乳猪,唯有叫另一个招牌菜:无花果极品黑叉烧 🤭黑叉烧只有八件,配有鱼子酱,非常高级。叉烧用上肥瘦适中嘅猪肉,烧功了得,香香脆脆,肉质鲜嫩。师傅特制的无花果酱,惹味得黎停唔到口。午市超值套餐原只鲍鱼花胶挞:卖相好靓,曲奇皮香松脆,鲍鱼已炆得软软的,非常入味,下面满满花胶同汁,每一啖都有不同层次口感。鲍汁花胶捞饭 :上面铺满了花胶同汁,再加上木鱼令到菜式更加生动😋😋😋炒饭炒得够干身。而且份量十足,有三四碗,两个人够绝对食🤭虽然午市超值套餐只系$68,绝对冇将货就价,用料十足,非常抵食,绝对要一试😍😍😍😍而且环境舒适,下次一定再黎试天下第一猪。

冇得食乳猪,唯有叫另一个招牌菜:无花果极品黑叉烧 🤭

午市超值套餐

• 无花果黑叉烧