行#荃湾广场 见佢新开左间一人边炉,价钱又唔贵就入去试下。有差唔多十款套餐拣,我哋两个人就叫左个鸡肉套餐同有牛肩小排&海鲜拼盆嘅老饕套餐。每个餐都跟一杯野饮,蔬菜配料拼盆同任食岀面嘅熟食,面同芋圆冰粉。汤底方面,我哋今次各要左个猪肚鸡汤同麻辣鸭血汤。佢每个汤都会拼埋个菌菇汤。先讲个肚猪鸡,入面有好多猪肚同少许胡椒味,落埋个刀削面食好夹。个麻辣汤够哂麻,但就偏油。重点好好食嘅系个菌菇汤。劲浓菇味,@bili_blu 就咁饮左几碗😂配料方面,个海鲜拼盆最有惊喜。沙白肥美冇沙。鲷鱼厚切又新鲜。只带子又大大粒同鲜甜!个配料拼盆入面啲蔬菜洗得好干净(岀面好多都冇洗或者仲有泥痴住),入面个福袋都好特别,系鱼肉加章鱼!饮品就拣左佢话系皇牌嘅大红袍珍珠奶茶!系好饮嘅!甜品我哋每人都食左几碗手工芋圆冰粉🤣🤣 啲芋头真系好好食,加上黑糖浆,花生碎,葡萄干,冰粉 ,芋泥,红豆同碎冰,一碗岀面食五十几蚊嘅冰粉就完成了!#荃湾美食 #呷哺呷哺 #呷哺 #一人火锅 #一人饭堂 #荃湾 #荃湾火锅 #荃湾好去处 #hotpot #荃湾探店 #香港探店 #香港美食 #香港火锅 #hongkong #hkfood #h

#荃湾美食 #呷哺呷哺 #呷哺 #一人火锅 #一人饭堂 #荃湾 #荃湾火锅 #荃湾好去处 #hotpot #荃湾探店 #香港探店 #香港美食 #香港火锅 #hongkong #hkfood #hkfoodie #foodie #hk #tsuenwan