2023-05-17 28 浏览
🍖😋👌 烧肉控必看!今次介绍的是位于Megapixel 的一烧肉餐厅!我试咗佢哋嘅极上之选套餐,真系超级正!😍V1套餐有日本产蟹味噌甲罗焼、鹿儿岛A4和牛壶渍、鹿儿岛A4和牛肩肉同埋厚切牛舌芯配塩葱。蟹味噌甲罗焼有啲酸酸甜甜嘅味道,好好味!和牛肩肉入口即溶,好滑好嫩!厚切牛舌芯配上塩葱,清新爽口!😍V2套餐有鹿儿岛A4和牛肉眼、寿喜焼、朝鲜风咪厚切五花腩、十味鸡上脾肉(配生菜,日本玉子)同埋澳洲M5和牛内裙边。我最喜欢寿喜焼,里面有鲜甜嘅虾同埋蛋!五花腩有啲肥肉同啲瘦肉,口感丰富!十味鸡上脾肉就好嫩,加上生菜同埋日本玉子,健康又美味!😋如果你钟意串烧,一定要试下佢哋嘅厚烧牛舌心同埋鸡皮!牛舌心入口即溶,好鲜甜!鸡皮烤到脆脆嘅,有啲似烤薯片嘅口感!🤤一烧肉餐厅真系好正,烧肉质素好高,服务亦好好!如果你都系烧肉控,一定要嚟试下啦!👍