2022-07-28
每逢屋企附近有新餐厅开,我屋企人都会叫我一齐去试下。呢个位新开左间食上海菜既小店。环境都几舒服,而且职员有礼亲切,好详细咁推介餐厅既食物。食物质素都好唔错,小店质素黎讲十分惊叹。😎✅招牌冷面 $45叫得做“招牌”都对佢有期望,而佢完全符合到我既期望。面质好弹牙,非常滑。配上小小既肉丝,肉质爽口。另外再加上餐厅自制既招牌,辣酱成个配搭非常好!✅炸云吞 $30呢个炸云吞系必食推介!皮炸到好脆,再配上个泰式鸡酱,真系好夹,食多几碟都唔会厌。肉方面都份量大,而且都好Juicy。推介!✅花生酱拌饺子8只 $38花生酱拌饺子听落几特别,就叫左黎试。花生酱好香滑,估唔到配上饺子都几好食。不过佢最优胜系饺子本身,真系超高质,佢系全人手自己包,馅料好足而且好好食,个皮就做到好滑,真系高质之作!✅蒜泥白肉 $45平时出面食开果d超油,呢间就唔会觉得油,但一样食到佢果种肥美既味道,唔错。✅豆浆 $8好滑,豆味都好充足。
✅招牌冷面 $45
✅炸云吞 $30
✅花生酱拌饺子8只 $38
✅蒜泥白肉 $45
✅豆浆 $8
好滑,豆味都好充足。