平日下午茶2点开始,2点正去到唔洗等位就入得,餐厅环境好靓好chill。我地系为左佢既下午茶而黎,join左会员所以$198再加左$78(有得6选3)追加左鱿鱼圈x2同花生酱千层蛋糕x1。鱿鱼圈好推介大家加,好脆好食,个花生酱千层蛋糕就唔推荐,甜到xx,除非你好爱重甜,唔系就唔好叫。佢既咸食同甜食都唔错,菠菜芝士蟹肉丸子配芥末酱,虽然影左一阵相但食落都暖,都食得出蟹肉味,正正常常。烟三文鱼多士配明太子酱,个人好爱明太子,所以很欣赏这个。蕃茄冻汤配蟹肉,可能唔太习惯汤系冻,所以觉得佢好一般😛。到甜点,双重朱古力纸杯蛋糕,普通正常偏小甜但可接受。鲜果挞,士多啤梨好酸😛。蝶豆花荔枝奶冻,唔太食到蝶豆花同荔枝味,当佢普通果冻is ok。最后下午茶既重点,英式松饼配士多啤梨果酱及德文郡忌廉,佢个松饼推荐大家佢黎到食左先,放耐左会硬。一黎到食左一粒,好欣赏,佢唔算好松软但入口加埋佢个忌廉好好食,有惊喜。然后念住咁好食去到尾先食第二粒,点知硬左无咁好食😂总结:作为打卡下午茶我本身对佢食物质素无乜期待,虽然唔系全部好食但整体都唔太差。仲要唔追加其实既话都只系$198,对比其他靓啲既打卡下午茶黎讲性价比

总结:作为打卡下午茶我本身对佢食物质素无乜期待,虽然唔系全部好食但整体都唔太差。仲要唔追加其实既话都只系$198,对比其他靓啲既打卡下午茶黎讲性价比算高,有下次❤️