2024-05-15 2258 浏览
当你以为呢度只系一般酒楼菜式,就大错特错。呢度啲师傅原来全部都系名厨出身,所以呢碟菜除咗味道好味,仲要外表都精致。可谓「色香味俱全」,有啲𩠌仲好IG-able,又睇得又食得真系越嚟越罕有,太多煮嘢好食嘅师傅都移哂民,真系卖少见少,好好珍惜🥹🥹🥹火烧九层塔(梅菜扣肉) — 呢碟就系打得又睇得,你见到佢每一层嘅比例整得几咁完美,仲要着埋火呢下够惊艳,现场睇真系好震撼,每一个都会「哗!」,每一个都会攞住电话拍低,每一个都会大赞!就算你几咁怕肥,都真系一定要试,你冇谂过啲肉可以整得咁腍咁好食咁入味 。酸菜鱼 — 啲鱼又滑又厚身,啖啖肉!个汤浓得来又唔会太辣,而入口又好饮 。连唔系好钟意食鱼嘅我都忍唔住夹多两嚿,因为真系好滑好好食,一啲都唔腥!!你净系睇相嘅色水就知道唔会差得去边 。烧鸡拼青瓜手撕鸡 — 呢碟简直食到停唔到,你睇啲烧鸡皮几咁香口脆香,啲手撕鸡肉又嫩滑,再配埋青瓜嘅爽口,呢一碟简直系一定会识到你停唔到。

酸菜鱼
2022-07-20