2022-11-18
298 Nikuya room地址: 中环士丹利街60号明珠行2楼#yauyau_中环呢间日本烧肉店系中环嚟讲都算系几抵食,我个日就试左佢地既lunch,一个定食既配菜都真系好足料,而且装修都几靓,但人流就比较多,注意番餐厅lunch time时段会限时一个钟,店员好准时入嚟叫你埋单离席,所以会食得有啲chur。🥩🥩和三宝套餐 (Set C) $240 成个定食除左有牛之外,仲有沙律,泡菜,麻婆豆腐,面鼓汤,牛舌同白饭,非常足料饱肚,加多$20就可以有埋餐饮🍹。啲和牛既色泽睇落去都好靓,但啲牛既腌酱汁对我嚟讲就略微重左少少,可以唔洗再沾埋啲酱汁,如果食开重口味既人应该觉得好够。但整体嚟讲啲牛都几好食,一咬落去就有好多油脂流出嚟,几juicy下,再配合埋啲饭一齐食就岩岩好啦😋牛舌 (另加)(Set G) $60另外,叫完个set lunch,顺手可以加埋碟牛舌,呢个认真非常抵食呀!$60就已经有成碟牛舌,份量真系完全超出我预期既。牛舌既肉质都系鲜嫩有味,容易入口,一啲都唔觉得韧架~💡提提大家,如果唔想等位,就最好book定位,午餐既时候真系有唔少打工仔嚟食,冇book就真系难啲食到啦🥲味
地址: 中环士丹利街60号明珠行2楼
#yauyau_中环
🥩🥩和三宝套餐 (Set C) $240
牛舌 (另加)(Set G) $60
味道: 4.5/5
服务: 4/5
环境: 4.5/5
番兜: 4/5
#中环美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #中环日本菜 #日本菜 #日本烧肉 #中环烧肉 #烧肉 #日式烧肉 #298nikuyaroom