2023-10-09 117 浏览
屯门呢间酒楼装修几好,几好坐,真系几舒服,同屋企人黎就岩晒啦!我地先食两个小食,川辣口水鸡同埋川椒猪手,口水鸡麻麻辣辣,鸡皮好滑嫩,鸡肉都好腍,好入味;猪手就煮得岩岩好,好弹牙爽口,蒜味香浓,亦有适量辣味,非常开胃!主食之后到啦,先黎翡翠炒龙趸球,龙趸好大旧,肉质好结实,口感好好,好鲜味,炒到外面有啲焦香,伴碟既西兰花都好青脆呀,鲜味呀!另一个系川味水煮牛肉,牛肉好多,块块厚薄适中,又嫩又腍,用佐好多辣椒,辣味满满,好麻好辣,浓香十足!最后一个主菜系污糟龙趸蒸鸡,龙趸肉都系厚实既,龙趸有啲蒜蓉去蒸,充满蒸香,龙趸都好肥美,鱼油渗晒出黎,滑鸡既鸡肉充好滑嫩,用佐红枣姜葱去蒸,特别惹味!