2023-03-08
今日同朋友去左间超大惊喜既中餐馆食晚饭 呢间叫明厨既中餐馆位于旺角闹市, 交通非常方便~~内里环境装修四正, 灯光光猛, 座位都几宽阔, 唔会坐得迫~~食物种类就真系超级丰富!!! 仲多选择过酒楼净系餐牌都有好多版, 海鲜, 肉类, 蔬菜样样有~~火焰油盐焗A级奄仔 $438/只睇到餐牌介绍奄仔蟹就觉得好吸引喇, 忍唔住叫要黎食~~呢只菲律宾奄仔蟹约10两重~~ 一上枱职员就黎个火焰表演先..... 真系未食先兴奋经过火灸烧一烧更能带出蟹肉既鲜味食奄仔蟹最期待就系见到好多好多蟹膏果然冇令我失望, 整只蟹满满金黄色既蟹膏, 味道鲜香质感软棉啖啖蟹膏系口里面溶化, 齿颊留香油浸野生大笋壳鱼 $380笋壳鱼有一斤6两, 好大条啰, 第一次食咁大条既笋壳鱼餐厅用上泰国野生笋壳鱼, 呢款笋壳鱼比一般笋壳鱼大, 肉质更鲜嫩~~外脆内滑既鱼肉啖啖肉, 口感丰富, 极之美味,完全冇油腻感绝对对得住个价钱, 物有所值职员帮助将鱼切件~~西兰花炒龙趸球 $178龙趸球件数都几多, 而且每件都系厚切, 啖啖都超厚肉喔~~鱼皮爽弹充满骨胶原, 鱼肉结实鲜嫩沙嗲金菇粉丝牛肉煲 $108好惹味既一个煲丫!! 送饭
食物种类就真系超级丰富!!! 仲多选择过酒楼
净系餐牌都有好多版, 海鲜, 肉类, 蔬菜样样有~~
火焰油盐焗A级奄仔 $438/只
睇到餐牌介绍奄仔蟹就觉得好吸引喇, 忍唔住叫要黎食~~
食奄仔蟹最期待就系见到好多好多蟹膏
啖啖蟹膏系口里面溶化, 齿颊留香
油浸野生大笋壳鱼 $380
笋壳鱼有一斤6两, 好大条啰, 第一次食咁大条既笋壳鱼
外脆内滑既鱼肉啖啖肉, 口感丰富, 极之美味,完全冇油腻感
绝对对得住个价钱, 物有所值
职员帮助将鱼切件~~
西兰花炒龙趸球 $178
龙趸球件数都几多, 而且每件都系厚切, 啖啖都超厚肉喔~~
鱼皮爽弹充满骨胶原, 鱼肉结实鲜嫩
沙嗲金菇粉丝牛肉煲 $108
好惹味既一个煲丫!! 送饭食一流~~
沙嗲味道浓郁, 牛肉又嫩滑, 煲仔又够热辣辣