2019-07-20 469 浏览
难得同中同姐妹聚餐,怀缅一下中学时光,我好姐妹就拣左呢间感觉颇为高质既新派中菜餐厅,话环境几好同好chill, 一试果然难忘。呢度装修精致已经唔需要多讲,更重要系佢呢度既鸡尾酒同嘢食真系好有特色。首先讲下d酒先。佢呢度既鸡尾酒menu原来系用中菜常用既香料同埋十二生肖黎做主题,我同班朋友分别叫左「龙」Smash It 同埋「鸡」Knock Knock。Smash it 系一杯好有茶香既酒,甜甜地既朱古力味又隐约咁出现,真系好有特色。至于Knock Knock呢,呢只酒既米味好香浓,饮完好有焕然一新既感觉。讲完饮当然要讲返食啦,我地叫左个蒜香粉丝蒸带子,一人一只啱啱好。粉丝吸收晒带子蒜蓉既鲜同香,认真唔错。我姐妹原来提前叫定左呢味富贵鸡,其实姐系乞儿鸡改良版,本身由用泥土改成用饼泥封住只鸡。焗完之后就既有鸡又有饼食。呢度既片皮鸭都好有特色,主要原因在于提供更多片皮鸭既配料好似生蒜黄糖等等,钟意试新嘢既你不妨一试。不得不提系呢味鲍汁扣花胶露笋花胶软弹适中之余,鲍汁既味道亦都入晒落花胶入面,应该几考功夫。跟住我地再叫左d点心食下好似春卷啊大虾饺同埋一款几特别既鸡肉饺咁,食下食下都开始饱lu甜

不得不提系呢味鲍汁扣花胶露笋

甜品方面我地试左呢度既蛋白杏仁茶。呢度杏仁茶真系好足料,饮第一啖好香既杏仁味就涌晒出黎,正!食完甜品再chill多阵,欢乐既姐妹相聚时光就咁就结束左喇