2021-11-08
前菜青瓜海蜇头 🥒 (8/10)我好钟意嘅一款上海菜 海蜇头好弹牙爽口 配埋青瓜份外清爽 青瓜腌得酸酸地 加埋木耳系好开胃嘅前菜🌟塩烧茄子 🍆 (9.5/10)斋睇卖相完全估唔到佢系茄子 我本来麻麻哋茄子 但系呢度菜真系非常有惊喜 椒盐味好重做 有种椒盐豆腐既口感 少少外脆内软 茄子煎得好淋保健老火汤 🍲 (8/10)呢个青红萝卜螺头汤好有住家汤嘅感觉 因为都煲咗一段时间 所以味道几突出几清甜主菜凤梨咕噜肉伴炸云吞 🥠 (8.5/10)咕噜肉就食得多 但配炸云吞就第一次试 咕噜肉系用新鲜菠萝炒 所以个酸味比较突出 酸度同甜度都取得平衡 咕噜肉保持到肉汁 云吞炸得好香好 唔会太厚粉 沾埋啲酸甜酱就更加开胃 🌟荷香虫草花云耳蒸鸡 🐓 (9/10)份量非常大 适合几个人分享 鸡肉摆咗喺荷叶上面 吸收到少少味 配菜有虫草 冬菇 鸡粒 已经全部去咗骨 而且蒸得好淋 肉质好嫩滑OVERALL: 推荐😆 (8.5/10)餐厅装修非常有中国风格 特别系墙上挂住嘅红色吊灯好有气派 灯光比较昏暗 几有格调 虽然大部份菜式都系传统中菜 但同时都结合左啲新颖嘅元素 食物选择几多 上菜速度好快 而且店员都会主动
青瓜海蜇头 🥒 (8/10)
🌟塩烧茄子 🍆 (9.5/10)
保健老火汤 🍲 (8/10)
主菜
凤梨咕噜肉伴炸云吞 🥠 (8.5/10)
🌟荷香虫草花云耳蒸鸡 🐓 (9/10)
OVERALL: 推荐😆 (8.5/10)
餐厅装修非常有中国风格 特别系墙上挂住嘅红色吊灯好有气派 灯光比较昏暗 几有格调 虽然大部份菜式都系传统中菜 但同时都结合左啲新颖嘅元素 食物选择几多 上菜速度好快 而且店员都会主动留意客人需要 餐厅唔算超级大 坐得几阔落 平日大概七点几都只有几台客 环境唔会太嘈
🌟为推荐
荷香虫草花云耳蒸鸡