2023-06-21 130 浏览
上2星期去完中环九如坊食饭,行过见到呢间餐厅劲想试!今晚终于约左好姊妹去食好西啦!餐厅环境劲舒适,而家环境优美,我哋比较少食串烧类,想食到更香炭烧味道既食物,我哋都向店员请教☺️店员介绍食物时都好有耐性。我都介绍几款比较特别既串烧比大家串烧🍡-鸡软骨,鸡肾鸡软骨味道超正,爽口,而鸡肾不得不赞,佢用左整片鸡肾入面最嫩最好吃既位置黎烧,比坊间食既完全唔同!-鸡柳呢款鸡柳我比较喜欢,因为鸡柳入面包住既系满满既芝士,味道超香,而且好滑!-鸡脚筋呢款我比较少食,而且好爽口,坊间比较少机会食到-和牛鸡内卵呢款真心少有,而且口感好香浓,和牛包住鸡内卵,口感细腻-带子,炭烧白鳝带子好嫩滑,唔会完全熟哂咁。而炭烧白鳝我比最高分!好爽口!食得出新鲜爽滑!🍘卷物豚肉鹌鹑蛋卷我系鹌鹑蛋爱好者,我推介呢款比大家,整个结合系劲好食!而且配有酱汁,令口感更match !亲子丼🍚呢款丼饭满有惊喜,鸡肉口感细腻,而且每粒饭都充满着鸡嘅香气,而且仲配有一刻浓香鸡汤,食完饭之后,饮必有一番风味浓香鸡汤素面🍜呢方面几有惊喜,素面加上鸡汤另外仲有蛋,食完串烧好食,简直系一绝!焦糖番薯配雪糕🍨超长劲大条嘅焦糖番薯,喺呢个甜品嘅焦点

我都介绍几款比较特别既串烧比大家

串烧🍡
-鸡软骨,鸡肾

-鸡柳
-鸡脚筋

呢款我比较少食,而且好爽口,坊间比较少机会食到
-和牛鸡内卵
呢款真心少有,而且口感好香浓,和牛包住鸡内卵,口感细腻

-带子,炭烧白鳝

🍘卷物
豚肉鹌鹑蛋卷

亲子丼🍚

浓香鸡汤素面🍜

焦糖番薯配雪糕🍨
超长劲大条嘅焦糖番薯,喺呢个甜品嘅焦点!番薯上有一层口口嘅焦糖,证明番薯本身都好香甜,再配埋雪糕食,口感更好

好开心认识到呢间餐厅,食物质素超高,每款都有惊喜,而且坐得舒服,真系同朋友倾偈食饭嘅好地方
2023-06-20