角川朋友带我嚟到大坑揾食,大坑真系好多好野食架,今次嚟到呢间高质串烧小店。角川嘅亲民程度系啲靓仔店员会行埋嚟同你吹水讲下笑,就算全场full哂都好好服务,唔会扮睇你唔到🤣 不过呢间小店比较细,位置唔多,又冇限定入座时间,要食嘅朋友仔记得提早book呀!高野豆腐($48)以为冇乜特别,朋女劲推介下嗌咗,个汤个汁超入味,唔系好滑身果种豆腐,有啲似百页豆腐~一定要试!鸡皮饺子 (68)新鲜炸起,好脆口,食落一啲都唔油腻烧白鳝 ($68) & 芥末猪颈肉 (32)白鳝正常发挥,猪颈肉就好弹牙爽口厚切牛脷 ($108) 二人份量呢个真系好惊喜,好爽口!好重牛味!自己一个可以食一碟😂😂烧茄子喺对比之下,呢个就比较失色,比较淡味,出面有更好食嘅选择烧蛏子 ($时价)呢个都系好惊喜,有时好怕出面食蛏子好鞋,呢个烧得啱啱好,好爽仲系好Juicy,加埋啲昆布汁,食到停唔到口烧鸡皮送酒一流😆佢仲要好好心机帮你去咗鸡皮嘅肥膏,食落好似冇咁有罪恶咁😂😂 脆卜卜好正清酒花甲唔算好有清酒味,每一只花甲都好大只好新鲜烧牛筋 ($55)朋友觉得好好食,但我觉得有啲痴牙鳗鱼玉子烧 ($108)明太子饭团 ($38)呢两个
角川

高野豆腐($48)

鸡皮饺子 (68)
新鲜炸起,好脆口,食落一啲都唔油腻

烧白鳝 ($68) & 芥末猪颈肉 (32)
白鳝正常发挥,猪颈肉就好弹牙爽口

厚切牛脷 ($108) 二人份量
呢个真系好惊喜,好爽口!好重牛味!自己一个可以食一碟😂😂

烧茄子
喺对比之下,呢个就比较失色,比较淡味,出面有更好食嘅选择

烧蛏子 ($时价)

烧鸡皮

清酒花甲
唔算好有清酒味,每一只花甲都好大只好新鲜

烧牛筋 ($55)
朋友觉得好好食,但我觉得有啲痴牙

鳗鱼玉子烧 ($108)
明太子饭团 ($38)
呢两个冇影相,但系我觉得玉子烧嘅鳗鱼比较少唔够足料,明太子饭团嘅明太子都好少,但烧得焦香,啱我呢个饭筒😎
店员仲好细心会问你使唔使帮手切开两旧!

overall呢间嘢都好高质,比较啱一班朋友饮下酒聚吓旧吹吓水!下次会再帮衬!
2022-11-30
用餐时段