2022-08-11
酒烧弄 大角咀大全街43号大满楼地下1A号舖今日行紧大角咀时,超大雨!想行走都走唔到,咁岩隔离有间招牌用霓虹灯做成的串烧店「酒烧弄」,所以都决定入去食下同避下雨。餐厅装修有少少香港旧色特点,坐落都几舒服。食物方面串烧款式多,有d都系出面较难揾到,例如:鸡皮、鸡尾、鸡颈等。另外,都会有d精选一人set!当然系我眼中都系酒酒酒!😍😍有好多唔同sake卖,正呀!🤤今次叫左个一人set b同埋yuzu highball饮1.一人set b佢有3个1人set,a/b/c,每个set串烧都有d唔同,价钱由二百几至四百几不等!我拣左中价的B set入面有10样串烧!串烧质素高,火喉控制得宜,唔会烧到干晒,调味都唔错,唔需要我再落调味料!我最钟意佢个鸡翼,烧到皮脆肉嫰,正😋😋依一个一人set真系食到我劲饱!2.yuzu highball闻落好香柚子味道,酒味唔算浓,易入口加上柚子清香,可以化解左串烧嘅油腻,非常好😍整体黎讲,餐厅环境舒适,食物质素高,适合三五知己坐低食下饮下倾下计。
大角咀大全街43号大满楼地下1A号舖
餐厅装修有少少香港旧色特点,坐落都几舒服。
今次叫左个一人set b同埋yuzu highball饮
1.一人set b