2023-08-16
夏天热辣辣 见到呢间乳酪小店即刻冲过去试试🍦之前已经系中环街市见过 中午时段都几多打工仔回过来帮衬😌👍🏻 今日终于饮到!我平日过来长洲 都几舒服 小店客源都稳定 但系唔系逼到无位坐🤍小店主打乳酪饮品 用真材实料 饮手摇饮料都完全唔内疚✌🏻🥤蓝莓角酪🫐($42)乳酪偏稀 唔会太heavy👀 乳酪既酸酸甜甜味都出 配埋蓝莓几夹 同埋好消暑 几fresh🧊但系蓝莓味唔系几重 唔系好似食蓝莓乳酪杯个种!呢杯系配埋紫米💜 紫米同杯饮品几夹 仲令到佢有少少咬口 增加饱腹感!可能都系紫米同埋乳酪原本只味已经好出 所以会微微盖过蓝莓味~百香果角酪🤩($38)乳酪底同上面个杯一样 饮品里面有粒粒百香果 真材实料💪🏼角酪卷🧁($42) 呢个蛋卷几靓仔 仲要每日限量售卖🥹 雪纺蛋糕系蝶豆花味 中间有一层士多啤梨cream🍓最令我震惊既系白色个层cream竟然系yoghurt味 唔会食到好腻 几特别🩷味道:🍨🍨🍨🍨/5📍 长洲角酪 (长洲)地址:长洲新兴街78号地舖
夏天热辣辣 见到呢间乳酪小店即刻冲过去试试🍦
小店主打乳酪饮品 用真材实料 饮手摇饮料都完全唔内疚✌🏻🥤
蓝莓角酪🫐($42)
乳酪偏稀 唔会太heavy👀
百香果角酪🤩($38)
乳酪底同上面个杯一样 饮品里面有粒粒百香果 真材实料💪🏼
角酪卷🧁($42)
呢个蛋卷几靓仔 仲要每日限量售卖🥹
雪纺蛋糕系蝶豆花味 中间有一层士多啤梨cream🍓
味道:🍨🍨🍨🍨/5
📍 长洲角酪 (长洲)
地址:长洲新兴街78号地舖