2024-09-23
呢间系大角咀但系比较近旺角既餐厅,位置离讲未算系太方便,附近都比较冷清,冇咩店铺,吾显眼🥲不过佢既野食质素绝对高质,好多样野食都比预期中既出色,绝对会回头再访😌.👁🗨 原只水牛芝士波鲜茄黑醋汁藜麦沙律(7/10)💲118.➰水牛波芝士切成一片片,同蕃茄夹住一齐食,有口感得离,又可以平衡下芝士既腻感,份量都几多,底下仲有大量既沙律菜同粒粒藜麦,健康之选.👁🗨 鲜蓝青口虾头油烩饭(8/10)💲198.➰卖相好似西班牙海鲜饭,但系佢其他系一个由蓝青口同虾头油整成既烩饭😂入面啲蓝青口食落有少少海水味,都新鲜🙃至于个饭,就食得有好香口既虾头油味同埋少少海鲜既味道,非常之香,我同朋友食完第一啖就已经想食第二啖,又系想回头再食既一样野😎.👁🗨 柠檬牛油蚬 (7.5/10)💲98.➰蚬肉冇沙,好嫩身有鲜味,虽然份量吾算好多,但系配埋柠檬牛油汁就非常香口.👁🗨 小山园抹茶心太软配雪糕 (8/10)💲88.➰超高质😍个心太软入面既抹茶酱都几澎湃,基本上个量足够哂沾成个心太软,颜色劲深色,又系满满浓郁既抹茶香味,比起抹茶白朱古力更浓味😌心太软个质感做得吾错,有啲咬口,仲要配埋玄米茶味既雪糕🤫真系一流
👁🗨 原只水牛芝士波鲜茄黑醋汁藜麦沙律(7/10)💲118
👁🗨 鲜蓝青口虾头油烩饭(8/10)💲198
👁🗨 柠檬牛油蚬 (7.5/10)💲98
👁🗨 小山园抹茶心太软配雪糕 (8/10)💲88
➰超高质😍个心太软入面既抹茶酱都几澎湃,基本上个量足够哂沾成个心太软,颜色劲深色,又系满满浓郁既抹茶香味,比起抹茶白朱古力更浓味😌心太软个质感做得吾错,有啲咬口,仲要配埋玄米茶味既雪糕🤫真系一流,个雪糕既茶味相当出色,真系好似饮紧玄米茶咁,绝对会encore 呢个心太软😌
👁🗨原粒青苹果沙冰 (7.5/10)💲52
➰沙冰好大杯,系纯天然既青苹果味,好fresh 🤤饮每一啖都系青苹果蓉咁,够足料,又吾甜👍🏻
👁🗨 特浓宇治抹茶白朱古力奶 (7.5/10)💲48
➰人气之选,仲要每日有限量,好彩呢日夜晚去都仲有🙃佢用扁型既玻璃樽入住比你倒落杯仔度饮,几打卡able😀抹茶味又真系够哂浓郁,质感比较稠身,即使系配白朱古力都吾会话好甜,甜度岩岩好😇如果系抹茶控既,都一定好like 😗
🔛 整体评分(8/10)