2023-02-15 30 浏览
鮨盛 (尖沙咀).非常之令人满意同难以忘怀嘅一餐🥰💜 每样料理都非常精致。呢到有两个set,分别系「花」同「Shen」。16品料理同19品料理。最令人惊喜依家做紧优惠,晚市厨师发办「二人同行,一人半价」优惠🥹💜!!!!介绍翻野食,我今次主要享用Shen.▪️Shen $1680/per head▪️.前菜先上个矶煮鲍鱼,用海苔汁下面有晶莹通透嘅大根。鲍鱼煮得好腍仲要非常有味.第二道系水云汁再加北寄贝同鸟贝,水云我第一次食,味道酸甜开胃,透明状,更加食到贝类嘅鲜味!.之后到有个苋汁蒸蛋,然后到蚝🦪,葱系面吊味.特别介绍鳕鱼白子再配萤光鱿鱼,底部系梅子汁。我之前食过一次白子,但呢到系劲鲜非常之甜,入口creamy浓郁..Shen set先有嘅北海道松叶蟹肉配海胆,上面仲有黑松露点缀,高贵精致.到𩽾𩾌鱼肝配wasabi,好几次omakase都会有佢嘅出现然后有薄烧牛肉同埋天妇罗拼盘,有松叶蟹,青椒仔同蕃薯🍠呢到嘅渍物比较特别,系淮山同面豉蒜头终于到我最期待嘅寿司部分,好开心今次好多白切鱼! !•深海池鱼- 肉清爽鲜甜•金目鲷,上面有鸟鱼子粉,食落有微微烟熏过嘅味•石门鲷- 第一次食,调味柚子芥辣
鮨盛 (尖沙咀)

非常之令人满意同难以忘怀嘅一餐🥰💜 每样料理都非常精致。
呢到有两个set,分别系「花」同「Shen」。
16品料理同19品料理。
介绍翻野食,我今次主要享用Shen
▪️Shen $1680/per head▪️

之后到有个苋汁蒸蛋,然后到蚝🦪,葱系面吊味

然后有薄烧牛肉同埋天妇罗拼盘,有松叶蟹,青椒仔同蕃薯🍠
呢到嘅渍物比较特别,系淮山同面豉蒜头
终于到我最期待嘅寿司部分,好开心今次好多白切鱼! !

•深海池鱼- 肉清爽鲜甜
•金目鲷,上面有鸟鱼子粉,食落有微微烟熏过嘅味
•石门鲷- 第一次食,调味柚子芥辣,入口劲香鱼油,齿颊留香,挥之不去,系今次我最深印象嘅鱼!
•泰刀鱼- 姜葱,鱼肉好厚身,肉仲有啲弹牙
•手钓池鱼-非网钓就唔会整到成身损晒
•蛋黄汁扫系面,牡丹虾睇住师傅一只只新鲜拆壳,非常肥美
•竹籖鱼-上晒上七彩芝麻
•大拖罗- 花套餐就跟中拖,呢个大拖罗真系入口即化
最后系一件北海道海胆寿司,厚厚嘅一板,非常满足!

📌 鮨盛 (尖沙咀)
尖沙咀广东道122-126号中港中心11楼
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️