SAVVY

今日朋友带我去尖沙咀海港城太子酒店3楼嘅SAVVY食lunch,lee间餐厅楼底都好高,空间感大,装修好时尚,仲分左三个区域:酒吧、酒廊及餐厅,餐厅坐得舒服,岩哂聚会。半自助午餐 $288Lee个半自助午餐都好丰富,有冷盘、沙律、冰镇海鲜、面包、汤等等,每位一个Main Course仲会有咖啡者茶添。自助区有冰镇海鲜:有小龙虾、冻虾、青口、翡翠螺、辣花甲等等,翡翠螺肉质弹牙有口感,鲜味十足,冻虾新鲜肥美。仲有好多款亚洲特色沙律,有泰式、日式、中式等等,沙律菜好新鲜,仲有红菜头藜麦好好味,汤有中式同西式两款,芝士款式同面包款式多。main course 主要系亚洲菜式。我就拣左印式秘制咖喱拼盘(虾)配烤饼摆盘真系好靓,以一弯半月形传统印度拼盘碟盛载,份量十足,有几款唔同辣度甜度嘅咖喱,有咖哩虾:弹牙嫩滑、咖哩青口、杂菜咖哩,tandoori chicken,另外新鲜现制印式烤饼都好好食,配薄荷乳酪酱或者咖哩汁一齐食一流。烧澳洲西冷配扒意大利青瓜烧薯仔黑椒汁大大件西冷,五成熟很粉嫩,外边微微焦㶶,西冷鲜嫩多汁,肉味香浓。

半自助午餐 $288

main course 主要系亚洲菜式。
我就拣左印式秘制咖喱拼盘(虾)配烤饼

烧澳洲西冷配扒意大利青瓜烧薯仔黑椒汁