2024-09-24
今日约左个好耐无见既朋友聚旧,于是book 左间好有人气既咖啡店,贪佢气氛好适合慢慢倾计慢慢吃。依加夜晚做紧二人套餐优惠,488已经包左有沙律,餐汤,2个main dish,野饮同埋一份甜品,份量都几多。首先有精选番茄汤,依个汤同平时既红汤好唔同,佢系可以吃到蕃茄蓉既质感,味道比较酸非常开胃!鸡胸沙律卖相好靓!鸡胸肉应该系慢煮,好滑亦都好有肉汁,好食!沙律菜加上柚子汁酸酸甜甜,令人食指大动好快就清晒。主菜就叫左好有特色既咖啡烧汁烤猪仔脾,依个配搭真系第一次见,但味道又出奇地好!内容物包括有沙律菜、薯蓉、烤大啡蘑、三只猪仔髀、少量咖啡粉。猪仔脾烤得比较黑,因为本身加左烧汁同埋咖啡粉。咬落又几香口,内里仲有唔少肉汁。而咖啡粉会令你先系吃到少少苦涩味,随后系有回甘既甜味,越咬就越回甘,非常有层次,中意咖啡既朋友一定要试下!而伴碟既大啡菇都好正,大大件好满足!值得一试👍青酱带子螺丝粉,刚上菜既时候已经闻到好香既青酱味。青酱比较creamy,而螺丝粉非常挂汁!同埋中意佢口感,煮到刚刚好有少少弹牙,正!带子煎到表面焦香好靓,吃落内里肉质鲜嫩,好新鲜!甜品我地就叫左cheese cake,看似普通但
甜品我地就叫左cheese cake,看似普通但都花尽心思。佢只cheese 唔酸,吃落系奶味重而口感绵滑,唔错。摆盘都有唔少既草莓酱,捞少少黎食又系另一只味,唔错!
整体黎讲赏岛系一间好岩倾计聚旧既咖啡屋,整体食物非常好,会再黎。但留意餐厅比较高人气,平日都几乎爆场,最好book 左位先黎。