2021-11-04
听闻【惠寿司🍣SUSHI KEI】质数高,今日终于有机会可以过嚟品尝🤗,SUSHI KEI系高级厨师发办日式料理店,采用用日本直送珍贵食材。今日为我发办嘅系峻师傅,师北海道承米芝莲二星⭐北海道五十岚信幸。峻师傅系港、日两地担任厨师超过21年。经验丰富,非常期待,一坐低已经见识紧佢嘅刀功了👍🏻,真系想急不及待试佢手艺。 店内环境雅致,门口有枫叶🍁打位,只设18个座位并由3位专业厨师为客人即席料理。服务员态度细心,照顾顾客需要。👏🏻 ⭐惠Sushi Kei 午市厨师发办有三款选择☞ 我食嘅系【寿司十二贯】 寿司十二贯 $498/位茶碗蒸十二贯寿司汁物甜品或咖啡 茶碗蒸蛋香味浓,蛋好嫩滑,里面居然有百合!惊喜组合👀,我呢世都蒸唔出咁滑嘅蛋!😂竹炭盐🧂墨鱼 原来咁夹,好有口感。 我最钟意金目鲷 ,加埋火炙,好香,最钟意呢件。 北寄贝原来我第一次生食,咁好味,返唔到转头, 加埋少少青柠汁,甜! 三文鱼籽 加左青柠皮系面,好清新美味,三文鱼子粒粒饱满,而且唔咸,师傅话用心处理过🥰 海胆寿司满到写!一啖摆落口好幸福啊! 吞拿鱼生得好似和牛😂,油脂均匀!太好味了!再嚟一碗超多葱嘅汤,暖胃😊 以后以静江
⭐惠Sushi Kei 午市厨师发办
有三款选择☞
我食嘅系【寿司十二贯】
寿司十二贯 $498/位
茶碗蒸
十二贯寿司
汁物
甜品或咖啡
竹炭盐🧂墨鱼 原来咁夹,好有口感。
我最钟意金目鲷 ,加埋火炙,好香,最钟意呢件。
海胆寿司满到写!一啖摆落口好幸福啊!
吞拿鱼生得好似和牛😂,油脂均匀!太好味了!
再嚟一碗超多葱嘅汤,暖胃😊
以后以静江哈密瓜收尾,好满足呀~♡
系一次好有质素嘅食物享受。👏🏻👏🏻👏🏻