2018-12-20
每次买圣诞节交换礼物都真系谂到头都爆,今次嘅主题系「最低B」,就梗系去旺中兆万有咩啱啦!好彩总算买完,就当然要去医肚啦!我哋见到旺角女人街滚喜火锅专门店,2个半钟鸡煲加火锅仼饮仼食,好似几吸引,就入去试下!麻辣鸡煲首先食咗鸡煲先,鸡煲有大中小同BB辣,我们拣咗中辣。上枱𠮶阵会连埋计时器,三分钟就可以打开盖。一开盖就闻到好香嘅麻辣味,鸡件煮得啱啱好,肉质嫩滑,吸晒麻辣汁,加埋洋葱、干葱、芫茜同辣椒等配料,真系好惹味。仼食火锅吃完鸡煲之后,大家可加猪骨汤打边炉。我哋因为唔想𠮶汤底咁多油,所以加了$28换咗𠮶香茜皮蛋锅,芫茜味浓郁,清甜美味,正!安格斯牛肩胛我哋拣咗每人$208嘅安格斯牛肩胛雪花比例平均,牛味浓郁,肉质嫩滑,煮大概8秒就食得,无得弹!西班牙黑豚肉黑豚肉质素好好,肉质呈淡粉红色,薄薄一块快速熟透,入口鲜味十足。澳洲牛舌薄切牛舌煮大概8秒就食得,牛味香浓,一定要encore!除此之外,仲有60多款火锅配料仼食,包括鲜虾、牛栢叶、水鱿、各款丸类同蔬菜,真系好满足!大家千祈唔好错过自家制咸蛋炸鱼皮,味道丰富,系一个唔错嘅小食。By A姐M佬 玩乐日记
麻辣鸡煲
仼食火锅
安格斯牛肩胛
西班牙黑豚肉
澳洲牛舌
薄切牛舌煮大概8秒就食得,牛味香浓,一定要encore!
By A姐M佬 玩乐日记