2021-02-28
试过几间唔同地方嘅荳子,次次都大排长龙,可想而知佢有几受欢迎🙈将军澳分店装修好有丛林风味,当日就坐咗系一个近窗、地下有人造草皮嘅座位,就好似一个与世隔绝嘅小花园咁,最啱三五知己或者情侣一齐去享受一个休闲嘅下午😋———𝑶𝑹𝑬𝑶 麻糬流心吐司 $58Beans嘅lava toast真系冇得顶😋首先个包外脆内软,呢款麻糬流心吐司嘅包更系有烟烟韧韧嘅口感,mochi控一定要嗌🍽食落口又脆又软,非常之丰富🤩一切开就有好多朱古力酱流出嚟,配埋上面嘅云呢拿雪糕,一冷一热,仲有啲oreo饼碎,简直系perfect match💯 同埋啲生果一齐食,味道清新之余亦都冇咁滞👍🏻食完真系好有冲动去嗌多一个,因为真系好好味,等我下次再去试吓其他味道嘅流心吐司先🤤.香草梳乎厘 $52呢个半熟梳乎厘亦都系好出名,但系手机食先嘅大家记得呢个一定要趁热食,因为佢热嘅时候一摆入口真系入口即溶,非常之松软,亦都唔会好甜,同附上嘅cream食亦都好夹,系好有空气咁嘅一个梳乎厘,亦都系一款好值得嗌嘅甜品🥰
———
𝑶𝑹𝑬𝑶 麻糬流心吐司 $58