2017-04-12 384 浏览
其实我成日行过呢间铺头,经过嘅时候见到个名,快入面都谂:最掂,真系有几掂呀?之后有一日,我个fd就问我食唔食呢间嘢,佢话个汤好好饮,咁因为我系好钟意饮汤嘅人,我就被佢吸引左,去试下呢间嘢有几掂。呢个铺嘅外表其实系一个好似普通嘅茶餐厅,所以正常人未必会拣入去,但系如果你咁谂,你就会miss左一间真系好唔错嘅餐厅。我叫左叉烧烧鸭米粉个叉烧肥瘦啱哈好,而且外面嘅蜜汁甜度适中,好好食!烧鸭唔会太肥,而且俾嘅部位都唔系差嘅位,特别在于佢个梅子酱,同出面烧味铺俾嘅唔同,应该系自己再调较过嘅,所以好特别,都好好食。特别钟意饮汤嘅我,不得不介绍个汤,因为,佢个汤系红萝卜,豆煲成嘅,完全无肉,系零肉呀,但系个汤都超甜!超甜!超甜!证明绝对唔系讲笑,真材实料。钟意饮汤嘅,真系要试下。我地仲叫左个卤水拼盆,有蛋,猪肠,猪耳,豆腐,样样都好入味,唔会太咸。真心推介!!!

我叫左叉烧烧鸭米粉
个叉烧肥瘦啱哈好,而且外面嘅蜜汁甜度适中,好好食!

真心推介!!!