2022-12-02
今晚同朋友拣左呢间大小姐冰室食晚饭~餐厅环境几大,装修好新净、座位之间都好阔落又光猛,感觉同其他茶餐厅/冰室好唔同!而今次叫左个花胶鱼翅捞饭仲有个咕噜肉😍大小姐花胶鱼翅捞饭 $118喺个餐牌见到已经好想试🤣好难得喺冰室见到呢啲菜式~上菜见到花胶好大旧鱼翅都足料,好有诚意😋呢个价钱对得住个质素!性价比高又可以品尝到花胶鱼翅~😍口味方面偏清淡,啱晒啲注重健康又养生嘅人试👍不一样的咕噜肉 $108 跟白饭同椰子炖鸡红枣汤👍个炖汤打开盖已经闻到好浓嘅椰子同鸡汤味,一望仲见到好足料!又有鸡脚同鸡髀加椰子熬制而成~ 个汤好浓鸡味!仲浓以不腻,好啱最近凉凉地嘅天气,饮完即刻暖笠笠🥰🥰真系超好饮!咕噜肉份量都几多!已经系多于一人嘅份量~味道方面觉得肉几多汁而且做到好挂汁👍而且好特别嘅系餐厅加咗紫薯黎炒,好特别但又冇任何违和感🤣真系名副其实嘅「不一样」的咕噜肉!整体菜式几有创意🤩下次都会再过嚟试埋其他菜式😋👍!
大小姐花胶鱼翅捞饭 $118
不一样的咕噜肉 $108 跟白饭同椰子炖鸡红枣汤👍
下次都会再过嚟试埋其他菜式😋👍!