2021-05-13 199 浏览
上环内街位置愈开愈多有特色嘅cafe,今次避开咗繁忙时间嚟试下呢间充满怀旧风味嘅【Oldish】🙂估唔到非繁忙时间D座位都full晒,好好彩坐到吧枱,可以边食边望下街景过一个悠闲嘅下昼😌【Oldish Eggs Benedict】牛油果🥑+流心蛋🍳+烟三文鱼简直系我嘅至爱😍因为有流心蛋同埋酱汁嘅关系,令垫底嘅松饼唔会干硬,夹埋一齐食实在perfect😋伴碟有大大堆沙律菜,加咗黑醋感觉好fresh好开胃👍🏼【Thai Tom Yum Sauce Spaghetti】意粉嘅冬阴公味比想像中突出😯每啖意粉都挂满微辣嘅酱汁,愈食愈开胃😋👍🏼鲜虾同带子份量十足,以呢个价钱嚟讲,个人认为意粉份量多番d就好喇😅【Caramel Latte】其他地方比较少见嘅焦糖 latte入口充满焦糖香气,唔会过甜👍🏼【Americano】表现中规中距,个人认为唔酸唔淡已经算合格😛

【Oldish Eggs Benedict】
牛油果🥑+流心蛋🍳+烟三文鱼简直系我嘅至爱😍
伴碟有大大堆沙律菜,加咗黑醋感觉好fresh好开胃👍🏼

【Caramel Latte】

【Americano】
表现中规中距,个人认为唔酸唔淡已经算合格😛
Oldish Eggs Benedict
Thai Tom Yum Sauce Spaghetti