2021-07-25 53 浏览
今餐系咁大个人食得最正又奢华嘅蟹宴😍 餐厅环境系日式风格,座位都阔落,坐得几舒服😌 桌面上仲放咗个蟹仔摆设,望真啲,识郁嘅😃 原来系真嘅蟹仔,劲得意丫!😍 我地拣咗二位蟹庆会席 $1776 二人前前菜有蟹肉沙律,芝麻牛蒡,萤光鱿鱼🦑,新鲜又清新,几开胃。精选厨师发办刺身唔会只系得三文鱼𠮶啲咁普通,有鲶鱼,鲷鱼,赤虾,帆立贝,样样都鱼油脂香,好鲜味😃蟹肉蒸蛋滑溜溜嘅蒸蛋里面配料有真蟹肉一丝丝,又滑又有口感😍蒸毛蟹(半只)一坐低已经比我地影咗只蟹生勾勾嘅样,然后就拎去蒸。毛蟹果然好新鲜,蟹钳已经全部剪开唒,食得好方便,配有一碟酸酸地嘅嘅酱汁点来食,好惹味😋浜烧松叶蟹脚四条烧蟹脚,又大条又多肉,块蟹肉成条起食得好爽快😃 啖啖充满烧香咗又带点咸香味😃蟹甲罗味噌烧蟹膏系真蟹膏捞蟹肉,蟹味十足,香浓美味,配虾饼食一流!松叶蟹釜饭呢个饭有专人帮手系石锅上捞,可以拣芝麻,黑松露捞入饭中,一路捞香味一路飘过😃甜品有生果布甸同草饼两人份,份量的骰啱啱好,好满足😃另外仲有90分钟清酒放题$198一位,钟意饮酒嘅朋友仔啱哂😍

我地拣咗二位蟹庆会席 $1776 二人前

前菜
有蟹肉沙律,芝麻牛蒡,萤光鱿鱼🦑,新鲜又清新,几开胃。

精选厨师发办刺身

蟹肉蒸蛋
滑溜溜嘅蒸蛋里面配料有真蟹肉一丝丝,又滑又有口感😍

蒸毛蟹(半只)

浜烧松叶蟹脚

蟹甲罗味噌烧
蟹膏系真蟹膏捞蟹肉,蟹味十足,香浓美味,配虾饼食一流!

松叶蟹釜饭

甜品
有生果布甸同草饼两人份,份量的骰啱啱好,好满足😃