2020-06-12
平时好少入屯门,今日咁岩要同同事去到屯门码头呢边做野,听同事介结话呢到开左间冰室唔错,价钱又ok,唔熟路既我一放饭就即刻狗冲左黎呢间「金莎冰室」。置地中央广场入面食肆唔多,所以好易就揾到呢到。午市都好多人,排左一阵先有。入面装修唔错,好有冰室feel,特别系佢张枱布同餐具,令我谂起啲传统冰室,唔错!望下menu,都好多选择,仲有冰室特饮红豆冰、黑牛金牛,呢啲唔系到到有得饮。最后我叫左个咖喱农夫包加红豆冰。等野食既时候,有得睇电影,唔会等得好闷,呢个我觉得系抵赞既。农夫包黎到,个包好脆,系新鲜出炉。啲咖喱够杰身,仲有加埋芝士,唔会因为太湿而整到个农夫包淋晒或者漏晒出黎。鸡肉好足,几抵食,食到好饱。本身叫左红豆冰,但可能因为太好卖既关系已经无晒,咁我就转左叫杯冻菜蜜。野饮用个靓玻璃杯装,唔系求其用啲茶记胶杯仔,一黎美观,二黎坚大杯,正呀!最后埋单系98蚊,好抵食,环境又靓,下次黎再试下佢个铁板餐同黑牛先!
置地中央广场入面食肆唔多,所以好易就揾到呢到。